DOTfrg.jpg (48040 bytes)Drammen og Oppland Turistforening.

VEholidaybar.gif (2008 bytes)

På fellestur i Armfeldts & Pilgrimenes fotspor i Tydalsfjellene.

Juli 2000

VEholidaybar.gif (2008 bytes)

Syl fra skaftet 023.jpg (20229 bytes)

Sylan Juni 2000

VEholidaybar.gif (2008 bytes)

Undertegnende var så heldig å få besøk på Væktarstua av en gjeng glade fotturister fra Drammen og Opplands Turistforening, med Søren W og Eli-Sofie Thorne i spissen som turledere. De hadde vært på en 5-dagers fottur i General Armfeldts og Pilgrimenes fotspor i de Norsk/Svenske fjellene. Væktarstua var valgt som siste stopp på Deres fottur med reinsdyrsteik og hjemmelaget karamellpudding som avsluttning på kvelden.

Til kaffe`n på peisestua ble jeg budt opp for å fortelle litt om Tydal, Væktarstua og Karolinerne. Jeg håper at de kan få enda flere opplysninger da de skal besøke Tydal Museum og Armfeldtutstillinga på hjemmturen i morgen.

VEholidaybar.gif (2008 bytes)

Det virket på deltakerne som at turen hadde vært i lengste laget for noen, men det virket også som at alle hadde fått en fin opplevelse å ta med seg videre.

De startet turen med tog til Trondheim og tog videre til Enafors i Sverige. De tok Taxi til Storulvåns Fjellstation hvor de overnattet.

Oppland1.jpg (21804 bytes)

Glad men sliten turgjeng

Andre dag gikk de på Karoliner-leden til Blåhammarens Fjellstation. En marsj på 12 km.

Oppland2.jpg (23860 bytes)

Humøret er alltid på topp

Tredje dag fulgte de leden videre og krysset grensen til Norge og fram til Storerikvollen, hvor de fikk informasjon av en lokal kjentmann om gammelsetra. 16 km.

Oppland3.jpg (20266 bytes)

Litt genert for fotografen

Fjerde dag gikk de langs Essandsjøen og Nesjøen via de gammle plassene Essandheim og Fiskåa til Nedalshytta hvor de fikk husly for natten. 22 km.

Reinsdyr To 2.jpg (30939 bytes)

Femte dag gikk turen videre om Sylsjøen og Pilgrimsruta gjennom Skardøra og fram til Stugudal og Væktarstua. En marsj på 23 km. Noen valgt en trase`utenom Sylsjøen og Skardøra og da ble turen bare 18 km.

greslifuglen gull.jpg (16112 bytes)

"Græslifuglen" fra myntfunnet i Græsli

Siste dag skal de innta en bedre frokost her på Væktarstua før de tar turen innom Tydal Museum og Armfeldt-utstillinga. Så går hjemmturen videre med buss og tog.

Stugudal Kveld.jpg (7889 bytes)

Stugusjøen i kveldssol

Jeg vil takke alle deltagerne for Deres besøk her på Væktarstua og vil også med dette ønske alle hjertelig velkommen tilbake ved et neste besøk her i Tydal

Ola B.Græsli

28 Juli 2000

vertshusblo.jpg (37359 bytes)

trefat ferdig med bakg.jpg (69622 bytes)

copyright O.Græsli 2000